A terrarisztika lényege az (lenne), hogy a természetes környezethez leginkább hasonló terráriumot rendezzünk be kedvencünknek. Ehhez pedig hozzátartozik a megfelelő világítás is, amely nemcsak az állatnak lehet fontos az élettani szempontok miatt, hanem a terrárium növényeinek, és nekünk is. Hiszen nem mindegy, hogy egy sötét, esetleg félhomályos üvegdobozban próbáljuk megnézni, hogy éppen mit csinál az állatunk, vagy éppen egy szépen megvilágott, a lakás díszeként is funkcionáló nagybetűs TERRÁRIUMBAN.

Amíg készülnek a saját, magyar nyelvű videóink, addig próbálunk megosztani veletek majd néhány érdekességet.

Az alábbi videóban az ismert biológus, Dr. Mike Leahy mutatja be az Arcadia terrarisztikai fénycsöveit. Ha ezen túl információra van szükséged, akkor ITT megtalálod, vagy hívd ügyfélszolgálatunkat a +3630-812-0257-es telefonszámon!

A hüllők UVB fény igényének biztosítására az egyik legegyszerűbb megoldásnak tűnik a kompakt égők használata. Azonban ha nem megfelelően használjuk ezeket, gyakorlatilag felesleges pénzkidobás volt megvenni, arról nem is beszélve, hogy az állat egészsége látja kárát, ugyanis hiába használjuk, hiába cseréljük rendszeresen, nem jut érdemleges UVB fényhez az állat.

chameleon 540655 1920

fotó: Stockphoto